Bruno's travel report

Bruno Broothaerts from the Netherlands sharing his experience training at the Yuntai Mountain School in China

 

Bruno's travel report - Shaolin Yuntai Kung Fu Schule

ik heet bruno broothaerts en ik woon in belgië te dendermonde. 7 maanden heb ik in deze school getraind en heb hier een enorme intense en prachtige ervaring aan overgehouden.
 


de trainingen vragen hier je volledige concentratie en positieve driftgeest. je leert hier kungfu/taichi/sanda en hebt ongeveer 7 a 8 uur training per dag waaronder ook 1 uur vrije training voor jezelf. qua voorbereiding heb je toch voldoende uithoudingsvermogen , kracht, snelheid, flexibiliteit enz nodig. ik trainde vooraleer ik hier kwam ongeveer 4 u per dag en werkte heel veel op deze aspecten. voorbereiding is noodzakelijk in mijn ogen als je hier de eerste week toch niet te veel wil afzien , hehe...

je hebt gewoon veel energie nodig en doorzettingsvermogen , ik had dit , maar ondanks ik zo gedreven was geraakte ik geblesseerd en kon ik voor lange tijd niet lopen enz..dus opgepast geblazen , forceer je niet!

de trainers hier zijn heel bekwaam , strict , energetisch en motiverend. het zijn hele toffe mensen ook wel! recht vanuit het hart. ze helpen je in alle omstandigheden en hebben veel geduld vooral, dat is nodig, voor mij had ik veel tijd nodig om nieuwe technieken te leren , was dan ook wel niet echt technisch aangelegd. en dit nam enorm veel tijd in beslag voor deze mensen. maar daarom ben je hier ook om te leren.

over het leven in de school kan ik zeggen dat de sfeer hier optimaal is : de mede-leerlingen, shifus, leerkrachten , kinderen, heel het personeel zijn allemaal zeer vriendelijk en noem maar op.stress in deze school kent men niet , misschien juist hier als je moet opstaan voor de bel die afgaat om 05.50. voor mij om mij uit mijn bed te krijgen was niet altijd even eenvoudig . je maakt hier heel rap vrienden en die worden gauw je familie , een ware familiesfeer heerst hier en dit maakte mijn verblijf zo aangenaam!iedereen heeft respect voor mekaar en er word somsn binnen en buiten de trainingen ook plezier gemaakt.

het eten hier is lekker vond ik persoonlijk.elke dag voorzien ze wel iets anders met rijst en noedels. je hebt hier dan op vrije dagen de mogelijkheid ook om zaken te kopen zoals oa havervlokken, fruitsap , melk , fruit , koeken , noem maar op , veel zaken die je in europa ook kunt krijgen.

in de school de kamers zijn redelijk , niet super, maar dat verwacht je ook niet echt als je kungfu wilt gaan beoefenen en traditioneler wilt gaan leven. de eetkamer is ook treffelijk .de school is aangenaam genoeg om in te vertoeven vind ik.

de omgeving buiten de school is zeer rustig , het is een oud dorpje waar niet zoveel leven is in de winter maar meer in de zomer. je hebt hier een aantal bergen achter je waar ik af en toe eens ging gaan wandelen om me te ontspannen en waar ik tijdens de trainingen op ging lopen.

in je vrije tijd kan je veel zaken doen , ik ging veel met mijn vrienden hier naar het stadje lekkere chinese zaken eten of rondlopen of gaan zwemmen kortom lekker relaxen. die vrije tijd is ook wel nodig vond ik om je te laten leiden en veel te eten , dit vond ik super , dan vooral het eetgedeelte.

ik heb zowat alles besproken en hopelijk hebben julie nu een beter idee over de school. wat ik julie nodg kan meegeven is weet waarom je hier bent, geef nooit op , ga ervoor, voel de groepsgeest : samen sta je sterker in training. wanneer we bijvoorbeeld powertraining hadden vocht iedereen samen voor mekaar omdat het bikkelhard was en we hier samen moesten doorgeraken , maar hiervoor doe je het! ook om je eigen persoon beter te ontwikkelen, tot rust te komen , beter te worden kortom deze plaats maakt een mens zeer gelukkig en volledig.

Back to top